Telefon: 01 518 75 50

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Dodatki k prehrani

 

Naš najpogostejši pomislek v zvezi z jemanjem dodatkov k prehrani je podzavestna misel, da zagotovo dobimo vse snovi, ki jih naš organizem potrebuje iz uravnotežene prehrane.

Danes, na pragu enaindvajsetega stoletja smo v težavnem položaju, saj smo soočeni z množico protihranil v hrani, vodi in zraku ter izdelkih za vsakodnevno uporabo.

Da bi lahko preživeli in uspevali potrebujemo več, kot samo uravnoteženo prehrano. Organizmu moramo zagotoviti optimalen vnos hranil, ki nas bodo varovala pred temi neizogibnimi protihranili in toksini ter nam pomagala doseči največ, kar zmoremo kot človeška bitja.

Izbira najprimernejšega načina prehrane in ustreznih hranilnih dodatkov je verjetno najbolj otipljiva in varna naložba v nas same. Ugodnosti dobimo čez nekaj tednov, nato pa se nabirajo mesece in leta.

Nikar ne pričakujte čudežev čez noč. Hranila potrebujejo za svoje učinkovanje čas. Veliko ljudi se bolje počuti že po šestih tednih, večina pa po treh mesecih. Pravi učinki so vidni šele, ko telo redno prejema potrebna hranila in njegove celice postajajo prožnejše in bolj zdrave.

Na splošno velja, da morate dodatke jemati s hrano, saj so hrana tudi sami. Obstaja pa nekaj hranil, ki najbolje učinkujejo na prazen želodec. Bolje jih boste izkoristili, če jih boste porazdelili preko dneva (denimo ob vsakem od treh obrokov).

Stranski učinki so več energije, manj prehladov, manj okužb, lepša koža in zdravje. Če kdaj vseeno začutite slabost, to pomeni, da uživate preveč dodatkov in premalo hrane.

DODATKI K PREHRANI

Pripomočki

 

Splošno o pripomočkih….

PRIPOMOČKI