Telefon: 041 356 017

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Tiens Antilipidni čaj

OPIS

V južni Kitajski raste t.i. “kitajska rastlina” Gynostemma (Jiaogulan), ki vsebuje trikrat bolj aktivne snovi – saponine – kot ginseng, zato Kitajci opisujejo besedno zvezo Jiaogulana “kot ginseng, vendar boljši”. Tradicionalno velja, da naj bi zagotavljal dolgo življenje.

Gynostemma v tradicionalni kitajski medicini krepi imunski sistem, prispeva k stabilizaciji metabolizma ter pomaga ohranjati ravnovesje maščob v krvi. Rastlina vsebuje veliko aminokislin, vitaminov in mineralov (vključno s kalcijem, železom, magnezijem, fosforjem, kalijem, selenom in cinkom), ki so vsi bistveni za človeško telo.

SESTAVA

Tiens Antilipidni čaj je sestavljen iz listov Gynostemma pentaphyllum, listov lotosa (Folium nelumbinis), semen cimeta in iz korena dvornika (Polygonum multiforum), ki je že tisočletja poznan na Kitajskem. Z namenom ojačenja delovanja drugih sestavin, čaj vsebuje tudi šest vrst zelenega čaja.

Čajni listi so posušeni in predelani ob prisotnosti majhne količine pare. Najpomembneje pri predelavi je, da ne prehajajo skozi proces fermentacije, s čimer se ohranjajo dragoceni vitamini in minerali.

Rastline, ki se uporabljajo v Tiens Antilipidnem čaju, podpirajo celostno revitalizacijo telesa. Skupno jim je, da ima večina čistilne in antioksidativne lastnosti, a hkrati ima vsaka svoje specifično delovanje oziroma ugodne učinke. Tako ima na primer seme cimeta pozitiven vpliv na vid, koren dvornika pa krepi lase.

DELOVANJE

Sestavine Tiens Antilipidnega čaja pomagajo telesu doseči naravno ravnovesje s tem da:

  • izločajo toksine in imajo antioksidativne lastnosti,
  • ohranjajo ustrezno raven lipidov v telesu,
  • imajo pozitiven učinek na vid,
  • spodbujajo in krepijo naravni obrambni sistem organizma.

DOZIRANJE

Popijte skodelico pripravljenega čaja dvakrat na dan, zjutraj in zvečer.
V skodelici prelijte 1 odmerek čaja z vročo vodo (70-80 °C), pokrijte in počakajte 10 minut.

Antilipidni čaj