Telefon: 041 356 017

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Tiens Hitozan

OPIS

Skupaj s celulozo je hitozan najbolj razširjen polisaharid (kompleksni ogljikovi hidrat) na zemlji. Je naravna spojina, netoksična in biološko razgradljiva, popolnoma varna za okolje.

Posledično se pogosto uporablja, ne zgolj kot prehransko dopolnilo, temveč tudi v medicini, veterini, pogost je v kozmetičnih izdelkih in vse bolj se pojavlja kot sestavina uporabna v biotehnologiji.

Nutricionisti včasih imenujejo hitozan šesti vitalno pomemben element, takoj za beljakovinami, maščobami, sladkorji, minerali in vitamini.

SESTAVA

Tiens Hitozan je narejen iz oklepa rdečkastih rakovic. Zanj je značilna zelo visoka stopnja deacetilacije hitina, kar 85%. V tem je skrivnost izjemne učinkovitosti hitozana. Zaradi visoke stopnje deacetilacije je biokemičen učinek pridobljenega hitozana ustrezno močnejši.

Hitozan se v človeškem organizmu ne absorbira oziroma ne prebavi. Po vstopu v želodec se mu v stiku s tekočino znatno poveča volumen in tako učinkovito odpravi občutek lakote.

Poleg tega se hitin nabira okoli molekul maščob, te posledično ostanejo neprebavljene, zaradi odpornosti na prebavne encime.

Ena molekula hitina veže nekajkrat več maščobe kot je njena lastna teža, ta skupek, se kot povezana maščoba kasneje izloči iz telesa. Hkrati snov ne omejuje absorpcije vitaminov, ki so topnih v maščobah (A, D in E).

DELOVANJE

  • Zaradi svojih lastnosti olajša nadzor telesne teže in se priporoča osebam, ki trpijo zaradi lipidnega neravnovesja.
  • Hitin olajša prenos vsebine želodca v prebavni trakt, krepi črevesno sluznico in izboljša peristaltiko črevesja.
  • Vlakna s hitinom imajo sposobnost vezave in odstranjevanja žolčnih kislin in holesterola iz prebavnega sistema. V krvi znižajo raven LDL holesterola.
  • Redna uporaba pomaga nadzirati krvni sladkor.
  • Čistilni učinek na prebavni sistem in v celem telesu zoper težke kovine kot so svinec in živo srebro ter toksine. Veže se nanje in nato izloči v blatu.
  • Aktivira naravno obrambo telesa.

 

UPORABA

1-2 kapsule dvakrat na dan najbolje zjutraj na tešče.
Za nadzor telesne teže hitozan zaužijte 20 minut pred obrokom.

OPOZORILO

! Ni priporočljivo za otroke mlajše od 12 let.

! V primeru uživanja drugih zdravil je potreben dve urni presledek zaradi absorpcijskega delovanja hitozana. Lahko zmanjša učinkovitost ostalih zdravil.

! Ne jemljite hitozana hkrati s Tiens dvojno celulozo.

Hitozan