Telefon: 01 518 75 50

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Tiens Kordiceps

OPIS

Cordyceps sinensis oz. Ophiocordyceps sinensis je posebna vrsta goba. Domačini ji pravijo tudi ‘goba gosenic’. Naravno je prisotna v Tibetu in Nepalu na nadmorski višini od treh do pet tisoč metrov. Med toplimi meseci raste kot vsaka goba, v zimskih mesecih pa gobo napadejo ličinke nekaterih vrst gosenic. Goba se odzove na to tako, da vsiljivce mumificira ter porabi kot hranilo.

Himalajski pastirji so že pred tisočletji odkrili njegovo uporabnost. Kordiceps je hitro našel uporabo v kitajski tradicionalni zeliščni medicini. Deluje poživljajoče, kot sredstvo proti staranju, preprečuje demenco, deluje antivirusno ter antibakterijsko in zboljšuje splošno telesno stanje ter počutje.

V preteklosti je zaradi omejenosti razpoložljivih virov in njegovih “čudežnih lastnosti” kordiceps dosegal zelo visoko ceno. Zgolj cesarski dvor in premožna aristokracija sta bila deležna njegove uporabe. Danes ta “čudežna goba” raste v bioreaktorjih.

Tiens proizvaja ta izredni dodatek z uporabo visoko napredne biotehnologije ob tem, da hkrati ohranja naravne zdravilne sestavine pripravka, ki so bistvo ugodnih učinkov kordicepsa.

OSNOVNE SESTAVINE

Glavni zdravilni sestavini kordicepsa sta kordicepin in adenozin – ti aktivni snovi v gobi kažeta na kakovost vzreje teh gob. Sestavini imata pomembno vlogo pri številnih bioloških procesih organizma, na primer pri prenosu energije med celicami. Druge aktivne sestavine so polisaharidi, kordicepska kislina, vitamini A, B, C, E, druge kisline, superoksid dismutaza (SOD), kot tudi cink, selen, magnezij, železo in kalij.

DELOVANJE

  • deluje PROTIVNETNO (bronhialna astma, bronhitis, TBC, hepatitis, glomerulonefritis, pielonefritis, cistitis, ledvene bolečine,..),
  • deluje ANTILIPIDNO,
  • preprečuje nastanek trombov,
  • deluje ANTITOKSIČNO, ker izboljša delovanje jetrnih in ledvičnih celic, ter na ta način omogoča učinkovitejše izločanje toksinov iz organizma,
  • REGENERIRA in OKREPI ORGANIZEM, poveča ODPORNOST organizma (poveča DOTOK KISIKA v tkiva),
  • zmanjšuje UTRUJENOST,
  • izboljša CIRKULACIJO,
  • izboljša apetit in ima ugodne učinke na PREBAVO,
  • uravnava nivo krvnega sladkorja,
  • izboljšuje potenco.

DOZIRANJE

Popijte s toplo vodo 1 do 2 kapsuli dvakrat dnevno. Pripravek zaužijte med obroki na prazen želodec.

OPOZORILO

! Kordiceps v veliki meri izpira kalcij iz telesa zato priporočamo, da se hkrati uživa dodaten kalcij, ki ublaži pomanjkanje kalcija. Priporočamo Tiens kalcij v ionizirani obliki.

! Dodatek ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere, ter otroke mlajše od 12 let.

! Kordiceps lahko moti delovanje nekaterih imunosupresivnih zdravil (zdravila, ki zmanjšujejo delovanje imunskega sistema se uporabljajo npr. pri preprečevanju zavrnitve presadkov), zato v teh primerih obvestite svojega zdravnika o njegovi uporabi.

! Jemanje se odsvetuje v času mesečne krvavitve pri ženskah ali pred in po operativnih posegih.

! Jemanje se odsvetuje pri aktivni razjedi želodca ali dvanajstnika.

Kordiceps