Telefon: 01 518 75 50

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Tiens Nutri-Shape

Tiens je v svojem novem programu Nutri-Shape poskrbel za to veliko nadlogo-lakoto!

Vsi se želimo dobro počutiti v svojem telesu in smo (vsaj na začetku) pripravljeni za to tudi nekaj narediti. Zagotovo ima vsak izmed nas za seboj vsaj eno ali več neuspešnih popularnih shujševalnih diet, ki ne samo da niso bile uspešne, ampak so nam prinesle še nekaj dodatnih kilogramov in veliko (nepotrebnega?) odrekanja. Če bi vas vprašali, kaj je tista stvar, ki vas je pri tovrstnih jo-jo dietah najbolj motila, kaj bi odgovorili? Verjetno bi nas večina odgovorila, da smo bili večino časa lačni, kajne? 🙂

Tiens je v svojem novem programu Nutri-Shape poskrbel za to veliko nadlogo-lakoto! Paket Tiens Nutri-Shape je sestavljen iz 3 različnih preparatov.

Nutri-Shape Trim predstavlja prvo fazo zdrave izgube telesne teže. Njegova glavna sestavina je trenutno najbolj iskana prehranska vlaknina za hujšanje-glukomanan. Gre za vodotopno vlaknino, ki v želodcu poveča svojo prostornino tudi do 50x, s tem pa ustvarja občutek sitosti zato posledično pojemo manj kot sicer.

Poleg tega glukomanan tudi upočasni praznenje želodca, zaradi česar ste dalj časa siti. V tankem črevesju glukomanan upočasni absorbcijo maščob (holesterola), zaradi česar imate ob rednem jemanju posledično manj ‘slabega’ LDL holesterola, ki je eden izmed rizičnih faktorjev za nastanek srčno-žilnih obolenj. Znanstvene raziskave so dokazale tudi, da glukomanan vpliva na manjše nihanje krvnega sladkorja po obroku, zato se tudi napadi lakote ob nenadnem padcu glukoze v krvi prenehajo.

Učinkovitost in varnost glukomanana je potrdila tudi EFSA (Evropska agencija za varnost hrane). Po njihovih raziskavah naj bi bil glukomanan edino živilo, ki ima znanstveno dokazane učinke pri hujšanju.

Slika: Prostornina želodca, ki je zapolnjen z glukomananom in brez njega.

Drugi prehranski dodatek v paketu je Nutri-Shape Block, katerega glavna sestavina je hitin-glukan. Le-tega pridobivajo iz celične stene gliv, torej ni živalskega izvora (iz rakov) in zato ne vsebuje težkih kovin, ki so toksična za živčni sistem. Hitin-glukan prav tako poviša vaš dnevni vnos vlaknin, ki so nujno potrebna za zdravo črevesno floro, poleg tega pa tudi zmanjšuje akumulacijo maščob iz hrane v tkivih.

Opravljene so bile študije, ki so dokazale, da redno jemanje hitin-glukana pomembno vpliva na zmanjšanje oksidativnega LDL, ki je direktno povezan z razvojem srčno-žilnih obolenj. Poleg tega hitin-glukan pozitivno vpliva tudi na kožo, saj so pri rednih uporabnikih opazili večjo retencijo vode ter posledično izboljšano hidracijo in večjo čvrstost kože.

Tretji prehranski dodatek v paketu je Nutri-Shape Burn, vsebuje izvleček kitajske maline, ki vpliva na metabolizem, tako da pospešuje razgradnjo in topljenje maščob v telesu. Poleg tega vsebuje tudi kofein, ki stimulativno vpliva na centralni živčni sistem, izboljša razpoloženje, zvišuje nivo energije in izboljša mišično delovanje.

Poveča tudi budnost, sposobnost koncentracije in miselne sposobnosti.

Krom pomaga pri stabilizaciji nivoja sladkorja v krvi ter zmanjšuje željo po sladki in škrobnati hrani, ki so glaven krivec za nalaganje maščobnih oblog ter kronična vnetja v telesu.

Manj poznana aminokislina L-tavrin ima pomembno funkcijo v metabolizmu pri človeku; kot sestavina žolča pomaga pri procesu prebave, saj deluje kot emulgator za zaužite lipide. Vpletena je tudi v številne druge procese kot so: stabilnost celičnih membran, preprečevanje debelosti, homeostaza kalcija, deluje tudi kot antioksidant in ščiti pred oksidativnim stresom.

Z uravnoteženo prehrano in zdravim življenjskim slogom, izločitvijo za vas škodljivih snovi, ki jih ugotovite s funkcionalnim pregledom stanja celotnega organizma z aparatom Sensitive-Oberon ter podporo Nutri-Shape programa, vam bosta dobro počutje in ohranjanje zdrave telesne teže postala vaše naravno stanje in ne več nedosegljiv cilj novoletnih zaobljub ter nujne neprijetne priprave na poletje in morje.