Telefon: 041 356 017

Brilejeva 12, Ljubljana Kje smo

Tiens Super kalcij v kapsulah z lecitinom

Človeško telo se vsak dan sooča s številnimi izzivi. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravje, kot so stres, zelo aktiven življenjski slog ali počasen metabolizem itd. Zaradi naštetega je, zlasti v jesenskem in zimskem času, ko se počutimo bolj utrujeni, pomembno, da našemu telesu pomagamo z nekaterimi prehranskimi dodatki. Na seznamu teh prehranskih dopolnil zagotovo ne sme manjkati kalcij in lecitin.

OPIS

Ohranjanje ustrezne ravni kalcija v telesu ni samo osnova za močne kosti in zdrave zobe, ampak je izjemno pomembno tudi pri procesih strjevanja krvi. Ravno tako je z lecitinom- fosfolipidom, kot zelo pomembno sestavino v našem telesu. Fosfolipidi so osnovna strukturna in gradbena skupina spojin vseh celičnih membran in membranskih struktur.

Kot potrjujejo številne študije, lecitin podpira številne metabolične procese našega telesa. Struktura lecitina vključuje holin (ki spada v skupino vitaminov B), ki je bistven element pri proizvodnji acetilholina. Holin prispeva k normalnemu delovanju jeter, pravilnemu metabolizmu homocisteina in metabolizmu lipidov. Tiens je ustvaril prehranski dodatek, ki združuje kombinacijo kalcija in lecitina, ki se zlahka absorbira v našem telesu.

SESTAVA

Že omenjeni lecitin, je v vsaki celici telesa kot komponenta celične membrane. Čeprav se nahaja v vsaki celici, se količina lecitina sicer razlikuje od organa do organa.

Naslednja bistvena sestavina je tavrin, organska spojina iz skupine aminokislin. Prisotna je v celicah številnih tkiv in igra pomembno vlogo pri mnogih fizioloških procesih v različnih organih. Najvišjo količino tavrina je mogoče najti v možganih (hipofiza), mrežnici, srcu, žolču in v mišicah. V človeškem telesu se tavrin oblikuje ob prisotnosti aminokislin, ki vsebujejo žveplo (cistein in metionin). Posledično, če pride do zmanjšanja ravni žvepla v teh celicah, se zmanjša tudi nastanek potrebnega tavrina.

Ravno tako je bistvena sestavina folna kislina. Ta prispeva k psihološkim funkcijam, ustreznemu tvorjenju krvi, ter preprečuje utrujenost in izčrpanost. Izdelek hkrati vsebuje vitamin B1 in B12, ki prispevata k dinamiki metabolizma in normalnim psihološkim funkcijam. Vitamin C pomembno prispeva k ohranjanju zdravja imunskega sistema ter sodeluje pri nastanku kolagena, bistvenega pomena je tudi za pravilno delovanje krvnih žil, kosti, kože, hrustanca, zob in dlesni.

DELOVANJE

Sestavine tega prehranskega dodatka imajo širok spekter učinkov:

  • Kalcij prispeva k pravilnemu delovanju živčnega sistema, bistven je za vzdrževanje zdravja zob in kosti, zagotavlja primerno mišično funkcijo, podpira pravilno strjevanje krvi in ustrezen metabolizem,
  • Vitamin B1 in vitamin B12 podpirata ustrezne psihološke funkcije,
  • Vitamin B1 in vitamin B12 zagotavljata dober metabolizem,
  • Lecitin kot vir holina prispeva k ohranjanju normalnega delovanja jeter in ustrezni presnovi homocisteina in lipidov.

UPORABA

Dnevni odmerek je ena kapsula, nato lahko postopoma dvignete odmerek na dve kapsuli dnevno in kasneje po eno kapsulo trikrat na dan.

Super kalcij z lecitionom